Czekolada gorzka 66% do pieczenia 1 kg z linii Favarger Heritage
Opis
Jest to wyjątkowej jakości szwajcarska gorzka czekolada 66% specjalnie przeznaczona do pieczenia i gotowania z linii Heritage Favarger. Ta wspaniała duża tabliczka czekolady wytwarzana jest według receptury z dziewiętnastego wieku, co czyni ją dodatkowo unikalną i wyjątkową na skalę świata.
Czym różni się czekolada do gotowania od zwykłych czekolad?
Czekolady dedykowane do pieczenia i gotowania mają podwyższony skład masła kakaowego w stosunku do miazgi kakaowej, co czyni je łatwymi w obróbce i niezwykłymi w smaku.
Jeśli chodzi o skład to czekolady do pieczenia są bardziej ekskluzywne niż zwykła czekolada, której wystarczy niższa zawartość masła kakaowego. W przypadku czekolady do pieczenia Favarger, zawartość masła kakaowego wynosi aż 42%, co powoduje, że jest to najprawdopodobniej najlepsza dostępna czekolada do pieczenia.
Duże jedno kilogramowe opakowanie starczy np. kilka ciast lub polew czekoladowych.
W Genewie w pijalniach Favarger właśnie z tej czekolady przygotowywana jest pyszna czekolada na gorąco.
Składniki: Masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, Ekstrakt z wanilii.
Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych, migdałów, pistacji, i orzechów włoskich. Masa kakaowa: 66% minimum.
Termin ważności: 2020-07-03
Masa netto: 1kg
0%
0% bez oleju palmowego
0% bez lecytyny sojowej
0% bez konserwantów i sztucznych barwników
0% bez GMO
0% bez syropów słodzących
100%
100% naturalne składniki
100% z manufaktury w Genewie
100% masło kakaowe