
Sposób przyrządzenia szwajcarskiej czekolady FAVARGER do picia na gorąco:
Do delikatnie podgrzewanego mleka od 100 do 150 ml (mleko 3,2% tłuszczu, zamiennie woda lub inne roślinne mleko np. migdałowe, ryżowo-kokosowego) dodać 3-4 małe łyżeczki czubate czekolady w pudrze (20g-30g) (według uznania można więcej lub mniej łyżeczek). Mieszaj przez 2-4 minuty, aż do rozpuszczenia się czekolady (mogą pozostać widoczne malutkie grudki nierozpuszczonej czekolady na ściankach naczynia i jest to jak najbardziej poprawne). Nie ma konieczności dodawania cukru. Jeśli chcemy uzyskać gęstą czekoladę to trzeba dodać śmietany 30% lub zwiększyć ilość czekolady.
Na gorące dni idealnie nadaje się schłodzona w lodówce czekolada do picia przygotowana uprzednio według powyższego przepisu (w wersji bez dodawania śmietany). Zdaniem wielu smakoszy, smakuje wtedy jeszcze lepiej niż na gorąco.
Można dodać na wierzch kostkę czekolady, przyprawy korzenne i syropy. W wersji po wiedeńsku dekorujemy na wierzchu bitą śmietaną.
Życzymy smacznego.
Zapraszamy do sklepu: -> https://www.skladyczekolady.pl/czekoladadopicia
ipabicuzuw
http://mewkid.net/when-is-xicix/ - Amoxicillin Amoxicillin Without Prescription xpc.atdl.skladyczekolady.pl.jji.hn http://mewkid.net/when-is-xicix/
uluyaexerarig
http://mewkid.net/when-is-xicix/ - Amoxicillin Buy Amoxicillin ywp.gfty.skladyczekolady.pl.snx.nc http://mewkid.net/when-is-xicix/